dissabte, 23 de febrer del 2013

La dona a la finestra de Dalí... :).

1. Observa aquest quadre atentament "La dona a la finestra" de Dalí i a partir de tot això crearàs una història.




1.A. Crea un personatge: 

Qui és aquesta dona? Què nom?
      És casada, separada, vídua, soltera? Té fills? És una dona sana?
És la senyora de la casa? Una criada? L'amant?
Què fa? Descansa de la neteja? Espera l'estimat? Pensa?
Quin caràcter creus que té? És feliç, està trista?
1. B. Escriu una història amb la protagonista creada. A la història ha d'aparèixer el moment en què està a la finestra.  Mínim 25 línees.
L'ACTIVITAT CONTINUARÀ...

Na Maria és una dona casada amb dos fills. El fill gran és en Joan i la filla petita és na Marta i en Marc és el marit de na Maria. En Marc fa feina de metge i na Maria de pediatre i tots dos són molt bons amb la seva feina. Mentrestant els seus fills van a l'escola i s'ho passen bé. Estan molt orgullosos de tenir aquesta fabulosa família, que els estima tant.
Na Maria està malalta d'amor, estima a n'en Marc però també té un amor secret. Fa temps que el va coneixer i ara  és un company de la feina. Es varen coneixer a l'institut, varen perdre el contacte i ara s'han trobat. Estan molt diferents,al principi no es reconeixien. Quan es varen presentar es varen reconeixer un a l'altre. S'han enamorat, els agrada estar junts, na Maria es posa vermella quan el veu o el toca, sen pessigolles a la panxa...
Na Maria és la senyora de la casa, és qui ho fa quasi tot i quan va a treballar a la consulta li posen molts de nins i algun cop no li va bé però ella ho fa igualment.També és la criada, l'amant, psicòloga, taxista, economista, pintora, contadora de contes, escriptora, mestra....Quan veu que en Marc no torna espera mirant per la finestra, mira com juguen els nins, mira el paissatge, mira la lluna i els estels, mira si se li passa el malhumor, pensa en les seves coses.... En Joan i na Marta són a dormir molts de cops quan arriba en Marc o na Maria i es queden amb la seva padrina, cuidant-la perquè quan arribin estigui bé. Na Maria cuida dels fills quan en Marc no hi és, també descansa de la neteja quan té temps. El caràcter de na Maria de vegades és molt dolent i d'altres vegades bo. Es dolent quan s'enfada,crida,està cansada,nerviosa i és bo quan riu, és feliç, fa bromes, està amb els seus amics, cuida els malalts.
A vegades és feliç i a vegades està trista. És feliç quan està amb la gent que estima i està trista quan no pot estar amb la persona que ella estima i quan es proposa fer alguna cosa i no ho aconsegueix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada